A minőség számunkra alap

 • Hagyományok őrzése
 • Folyamatos fejlesztés
 • Kiváló higiéniai szint
 • Elkötelezettség a minőség mellett
 • Piaci igények kielégítése
 • Fogyasztók egészségvédelme
 • Hatékony, objektív ellenőrzés
 • Stabil, jó minőség biztosítása
 • Gazdaságosság érvényesítése
 • Minőségi helyzet folyamatos figyelése
 • Megfelelés a nemzetközi elvárásoknak

"Az élelmiszerbiztonság és minőség az egyik leggyakrabban érintett kérdés a mezőgazdasági és élelmiszeripari termelésben. Az utóbbi évek számos botránytól voltak hangosak, mind Magyarországon, mind az Unióban, melyek persze nem minden esetben következnének be, ha az élelmiszer szektor minden eleme nagyobb gondot fordítana az élelmiszer-biztonságra. Szemléletváltásra van szükség, mert a vevők számára egyre inkább a biztonságos élelmiszer és nem csak az ár dominál. Az élelmiszer szektor az élelmiszer-biztonságnak csak úgy tud megfelelni, ha a teljes élelmiszer előállítói, szállítói, alvállalkozói, kereskedelmi és szolgáltatói vertikumában folyamatosan tanúsított és rendszeres, tervezett laboratóriumi ellenőrzésre alapozott élelmiszer-biztonsági rendszereket működtet."
(Ábrahám / AWETH Vol 4. Különszám (2008)/Ábrahám Csaba)

A Sabrik Kft. is szeretné biztosítani mindezeket a feltételeket a vevői számára.

Az elmúlt időszakban sok olyan intézkedést, illetve lépést tettünk, amivel  mindezek a  biztonsági feltételek megvalósulhatnak, kézzelfoghatóvá válnak. Igyekszünk, az általunk forgalmazott termékeket a lehető leghatékonyabban nyomon követni, a beszállítóinktól egészen a vevőinkig. Folyamatos kontaktusban vagyunk mindkét oldallal, és a az esetlegesen felmerülő problémákra gyorsan, hatékonyan tudunk reagálni. Fontos számunkra a kiváló magyar minőség, nem csak az előírások miatt, hanem a cég megbízhatósága, valamint az eddig kialakult pozitív kép megtartása miatt is. Biztosak vagyunk abban, ha továbbra is ezt a szemléletet követjük, folyamatos fejlesztéseket hajtunk végre, valamint minden elvárásnak igyekszünk eleget tenni, akkor nem lehet kétséges a cég által forgalmazott termékek kifogástalan minősége sem.

A folyamatos ellenőrzéseken, a közös érdekek miatt, két nagyon fontos biztonsági lépést is tettünk. Az egyik, a folyamatos előre tervezett, hitelesen tanúsított laborvizsgálatok bevezetése. A másik szükséges és hatásos intézkedés, a szállítmányozás közben is, az előírt hőmérséklet biztosítása, egy modern, hiteles eszköz segítségével.

A laborvizsgálat során, általunk beküldött mintákat vizsgáltatunk. Az előírás, saját tapasztalataink  valamint a labor segítségével összeállított vizsgálat soron mennek keresztül a minták. Amely vizsgálat sor tartalmaz:

Vizsgált elemekMegfelelőség határértéke
Salmonella0/25g
Staphylococcus aureus100/g
Listeria monocytogenes0/25g
Eschericha coli50/g
Mezofil aerob összcsíraszám100000/g
Campylobacter0/25g

A vizsgálatok során keletkezett eredményeket, egy hitelesített jegyzőkönyvvel támasztanak alá.

A vizsgálatok eredményei alapján egyértelmű képet kapuk a beszállítóink munkájáról. Egy esetleges eltérés  esetén, azonnal jelezünk az érintett partnernek, és igyekszünk  közös  megoldást keresni felmerülő probléma kiküszöbölésére.

A hőmérséklet ellenőrzés során a szállítmányozóink munkáját is nyomon tudjuk követni, bármilyen apró kis probléma esetén, velük is azonnali konzultációra és megoldásra törekszünk. A hőmérséklet ellenőrzés egy hőmérséklet-kalibrálási bizonyítvánnyal rendelkező  mérőeszközzel történik.

Szerencsére minden beszállítónk illetve szállítmányozónk készséggel áll rendelkezésünkre, és az esetlegesen elénk gördülő akadályokat gyorsan, hatékonyan el tudjuk hárítani.

Az intézkedéseink a jövőben is meghatározóan fogják befolyásolni a munkánkat, és ezáltal a termék minőségét is, valamint a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre hatékonyabban tudjuk majd kiszolgálni a vásárlóinkat.

Sabrik Kft. "Minőség  jó kezekből"